27th sep2011

Het Dorpsplein

project
omvang
initiatiefnemer
in samenwerking met
prijsvraaginzending brede school
6 hectare / 2 scholen, opvang, sporthal en publieke voorzieningen
Servisio di Edukashon i Kultura (SEK), Bonaire
Schaapveld Architectuur en De Brouwer Advies en Architectuur

Aan de noordzijde van Kralendijk groeit Noord-Saliña uit tot een van de meest omvangrijke woonwijken van de stad. Ten gevolge van die groei komt een onontgonnen groene wereld in het zwaartepunt van de wijk te liggen. Op deze plek wordt ‘Het Dorpsplein’ gebouwd, een ensemble dat ruimte biedt aan de basisscholen Papa Cornes en De Pelikaan, een kinderopvang, een sporthal, een zwembad en een aantal andere voorzieningen voor de wijk. De charme van Noord-Saliña is de informele opbouw van de wijk met veel ruimte voor variatie en individualiteit. ‘Het Dorpsplein’ vormt een accent in dit veelvormige karakter. Het ensemble gaat functioneren als een herkenningspunt en, nog belangrijker, als een trefpunt in de wijk.

de zuidwestelijke entree naar het plein

situatietekening

alle entrees liggen rondom het plein

 

Meer weten? Download het pdf-bestand van onze prijsvraaginzending >>

deel dit bericht:
Twitter Linkedin Facebook Email