27th jan2012

Beeldkwaliteit in Praktijk – Leiden

datum excursie
bezochte projecten
initiatief en organisatie
projectinformatie
groepsgrootte
duur
4 november 2011
Nieuw Leyden en Roomburg
Frank Hermse
Kawus Forouzand (stedenbouwkundige Gemeente Leiden)
20 personen
één middag

De tweede in een reeks excursies die ik organiseer met als doel om samen te leren van de praktische uitwerking van verschillende vormen van beeldregie op de ruimtelijke kwaliteit van de bebouwde omgeving. De basis voor de discussie werd ditmaal gevormd door het bezoeken van een tweetal woonbuurten in Leiden, ieder met een totaal eigen identiteit: Nieuw Leyden en Roomburg. Waar Nieuw Leyden grotendeels welstandsvrij is, is Roomburg volledig gerealiseerd binnen de kaders van een beeldkwaliteitplan. Tijdens en na afloop van de excursie vond een discussie plaats die ik verwoord heb in een verslag.

een toelichting van Gemeente Leiden over Nieuw Leyden op het projectbureau

 

welstandsvrije woningen in een strakke rij in de wijk Roomburg

klik hier om het hele verslag van de excursie te downloaden (PDF, 1,5 Mb)

deel dit bericht:
Twitter Linkedin Facebook Email