26th jun2011

Beeldkwaliteit in Praktijk – Apeldoorn

datum excursie
bezochte projecten
initiatief en organisatie
projectinformatie
groepsgrootte
duur
10 juni 2011
Het Mozaïek, Het Plateau e.a.
Frank Hermse
Michel van Unen (stedenbouwkundige Gemeente Apeldoorn)
11 personen
één middag

De eerste excursie in de reeks Beeldkwaliteit in Praktijk. Qua opzet identiek aan bovenstaande. Al fietsend, met het beeldkwaliteitplan in de hand zijn een aantal recente woonbuurten in Apeldoorn bezocht. Het Mozaïek is het centrumgebied van de nieuwe wijk Zuidbroek en gebouwd aan de hand van een uitgebreid beeldkwaliteitplan. Het Plateau was het eerste welstandsvrije experiment in Apeldoorn. Onderweg zijn diverse andere projecten bezocht en is een bezoek gebracht aan het bureau van architect Lars Courage. Ook de discussies en bevindingen van deze excursie heb ik verwoord in een verslag.

in discussie over het resultaat van de beeldregie in Zevenhuizen

verschillende interpretaties van beeldkwaliteit in Osseveld en Woudhuis

klik hier om het hele verslag van de excursie te downloaden (PDF, 0,9 Mb)

deel dit bericht:
Twitter Linkedin Facebook Email