01st mei2011

Spechtenlaan Fase II

project
omvang
opdrachtgever
in samenwerking met
werkgever
dorpse uitbreidingslocatie
3,2 hectare / 50 woningen
Gemeente Uden
Gemeente Uden
Bureau Verkuylen

Op een rustige plek in de zuidoostelijke hoek van Odiliapeel bevindt zich een agrarisch perceel dat wordt omsloten door Boscomplex Odiliapeel aan drie zijden en de dorpsbebouwing aan de vierde (noord-)zijde. In 2005 is met ‘Spechtenlaan Fase I’ een begin gemaakt aan het inrichten van dit perceel als woonbuurt.

Bureau Verkuylen kreeg van Gemeente Uden een opdracht voor het maken van het stedenbouwkundig plan voor de tweede fase van deze woonbuurt. Onder leiding van Jan Verkuylen en in samenwerking met de gemeente, maakte ik het stedenbouwkundig ontwerp en stelde ik een beeldkwaliteitplan op.
Dit ontwerp is gebaseerd op de aanwezige kwaliteiten van het groen. Nagenoeg alle 50 nieuwe woningen zijn gelegen aan royale groenzones . Deze groenzones staan telkens in directe verbinding met het bos, dat zo nooit ver weg is. Het plan is zó opgezet dat de buurt in kleine stappen kan worden gerealiseerd, afhankelijk van de vraag uit de markt. Het geheel is verwerkt in een bestemmingsplan dat inmiddels is vastgesteld.

de bosrand als decor voor de toekomstige woonbuurt

stedenbouwkundig plan

de bestaande groenzone op de grens tussen Fase I en Fase II (referentiebeeld voor de nieuwe groenzones)

Meer weten? Klik hier om de toelichting van het bestemmingsplan te bekijken via RO-online.

deel dit bericht:
Twitter Linkedin Facebook Email