20th aug2012

De Achtertuin

project
omvang
initiatiefnemers
website
collectief stadslandbouwproject
ca. 750m² / ca. 25 betrokken en 200 potentiële deelnemers
Frank Hermse, Lotte van der Spek en Dennis Favier
www.deachtertuin.wordpress.com

Deze riante binnentuin is al vijftig jaar niet meer dan een ongebruikt grasveld. Voor de bewoners een gemiste kans! Dit grasveld ligt verscholen achter de gevels van een Utrechts wooncomplex. Atelier Hermse_ heeft met een kleine initiatiefgroep onderzocht of het haalbaar is om op deze plek een stadslandbouwproject te starten. Dit initiatief is met veel enthousiasme ontvangen en in juni 2012 heeft een vertegenwoordiging van de 111 eigenaren unaniem ingestemd met het realiseren van De Achtertuin.

In dat zelfde jaar is een begin gemaakt met het ontginnen van een stuk van de tuin. Sinds voorjaar 2013 verbouwen de bewoners / eigenaren er hun eigen voedsel. Een duurzame impuls voor de omgeving. Nu al is de tuin een ontmoetingsplaats geworden die bijdraagt de aan sociale samenhang in de buurt. De groep betrokkenen is inmiddels uitgegroeid tot ca. 35 personen.

van een grasveld naar een levendige en eetbare ontmoetingsplek??

zo zag De Achtertuin er in 2012 nog uit…

… en wellicht ziet de tuin er over een paar jaar wel zo uit!

Inmiddels begint de tuin aardig vorm te krijgen

Inmiddels begint de tuin aardig vorm te krijgen

Dat stadslandbouw ook waardecreatie is bewijst het verkooppraatje van deze woning op Funda!

Dat stadslandbouw ook waardecreatie is bewijst het verkooppraatje van deze woning op Funda!

Meer weten? De Achtertuin heeft nu ook een eigen website: www.deachtertuin.wordpress.com!

deel dit bericht:
Twitter Linkedin Facebook Email