17th aug2012

Het Digitale Beeldkwaliteitplan

Het digitale bestemmingsplan en de digitale welstandsnota waren er al. Nu is er ook het Digitale Beeldkwaliteitplan! Het Digitale Beeldkwaliteitplan bevat alle ingrediënten van het beeldkwaliteitplan dat u kent van papier of uit pdf-documenten maar biedt daarnaast tal van nieuwe mogelijkheden.

 

Gebruiksvriendelijk

Een beeldkwaliteitplan kan veel informatie bevatten. Op papier leidt dat al snel tot een lijvig document. In het digitale beeldkwaliteitplan wordt deze informatie overzichtelijk geordend. Slimme kruisverwijzingen en labels maken het mogelijk de informatie zó te ordenen dat deze telkens specifiek is afgestemd op de informatievraag van de gebruiker. Met andere woorden: met één muisklik verschijnt alle informatie die van toepassing is op één deelgebied of thema. Bovendien is door het hele beeldkwaliteitplan het onderscheid tussen bindende criteria, inspirerende voorbeelden en verklarende achtergrond informatie in één oogopslag zichtbaar.

 

Participatie

Het plan met het grootste draagvlak is een plan dat tot stand komt in dialoog met alle betrokkenen. Het Digitale Beeldkwaliteitplan biedt u reeds vanaf de eerste conceptversie de mogelijkheid om de interactie met de omgeving, (toekomstige) gebruikers en uitvoerende partijen op te zoeken. Het stelt hen, op een zeer laagdrempelige manier, in staat om te reageren op ieder afzonderlijk onderdeel van het beeldkwaliteitplan. Vervolgens kunt u op dezelfde wijze deze dialoog online voortzetten. Ook een verregaande integratie met social media is desgewenst eenvoudig te integreren in Het Digitale Beeldkwaliteitplan. De inhoud van Het Digitale Beeldkwaliteitplan kunt u op ieder moment aanpassen. Zodra de dialoogfase is afgerond en Digitale Beeldkwaliteitplan is vastgesteld kunt u uiteraard de reactie-mogelijkheden uitschakelen. Aanpassingen aan de interface blijven dan onverminderd mogelijk, zodat u de gebruiksvriendelijkheid van uw plan kunt blijven optimaliseren, zelfs na vaststelling ervan.

 

Betaalbaar, snel en milieuvriendelijk

Het Digitale Beeldkwaliteitplan is volledig ontwikkeld op basis van open source software. Het sjabloon van Het Digitale Beeldkwaliteitplan is zó gekozen dat het geen beperkingen stelt ten aanzien van het type of de inhoud van het plan. Op basis van dezelfde solide basis kan ieder type beeldkwaliteitplan worden ingepast. Dat maakt dat het plan snel en kostenefficiënt kan worden opgesteld. Van inhoud tot vormgeving en digitalisering, Atelier Hermse_ heeft alle benodigde kennis in huis en kan u daarmee in weinig tijd voorzien van een totaalproduct.

Stapels papier blijven bespaard doordat u niet meer telkens iedere conceptversie van uw plan in veelvoud hoeft af te drukken. Mocht u desondanks toch waarde hechten aan een papieren exemplaar dan is het nog steeds mogelijk Het Digitale Beeldkwaliteitplan te converteren tot een printversie.

 

Weergave en grafische mogelijkheden

Niet eerder bood uw beeldkwaliteitplan zoveel grafische mogelijkheden. Het Digitale Beeldkwaliteitplan kan de portal zijn naar een 3d-omgeving waar gebruikers, aan de hand van interactieve animaties, vast kennis kunnen maken met de toekomstige situatie zoals u die voor ogen heeft. Ook is het mogelijk om in het plan digitale onderleggers (bijvoorbeeld een situatietekening en/of een Sketchup-model) op te nemen. Architecten, landschapsarchitecten en ontwikkelende partijen kunnen deze dan gebruiken als startpunt voor hun (deel-)ontwerp.

De vormgeving van Het Digitale Beeldkwaliteitplan kan afgestemd worden op de vormgeving van uw website. Het linken van informatie in het beeldkwaliteitplan aan informatie op uw website en vice versa was nog nooit zo makkelijk.

Voor de weergave van Het Digitale Beeldkwaliteitplan zijn geen speciale plugins vereist. Alle gangbare internetbrowsers volstaan.

 

Mobiele weergave

Het Digitale Beeldkwaliteitplan is ook geschikt voor weergave op mobiele apparaten. De interface herkent direct of de gebruiker het plan bezoekt vanaf een smartphone of tablet en past zich daar automatisch op aan. Teksten blijven goed leesbaar en afbeeldingen en opmaak blijven zichtbaar. De weergave vereist geen zware bandbreedte en zal derhalve ook goed functioneren bij een trage verbinding. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de integratie van mobiele weergave in het plan.

 

Bestaande beeldkwaliteitplannen digitaliseren

Heeft u al een beeldkwaliteitplan en wilt u uw gebruikers meer kunnen bieden dan slechts een print of pdf-versie van uw plan? Ook het omzetten van bestaande plannen naar een Digitaal Beeldkwaliteitplan is mogelijk. Zo vergroot u de toegankelijkheid van uw plan zonder aanpassingen te doen aan de inhoud ervan.

 

Het Digitale Beeldkwaliteitplan is een product in ontwikkeling. Atelier Hermse_ is op zoek naar een gemeente die deel wil nemen in de opzet van een eerste pilot. Heeft u interesse of bent u nieuwsgierig naar hoe Het Digitale Beeldkwaliteitplan aansluit op uw wensen? Neem dan contact op met Atelier Hermse_ U krijgt dan ook toegang tot de testomgeving “Beeldkwaliteitplan Nieuw Parkstede” waar u vast een voorproefje kunt zien van het Digitale Beeldkwaliteitplan.

 

deel dit bericht:
Twitter Linkedin Facebook Email